EXPLODING BOX

XmAs Xploding Vintage Box

(Versión en Castellano al final, Gracias!)

Què és un Exploding Box

La Caixa que teniu al davant és tradicional en el món de l’scrap i s’anomena “exploding box” (terme anglosaxó que significa caixa que explota) I es diu així perquè quan s’obre la tapa baixen els laterals de la capsa tot simulant una explosió.

Què és l’estil Vintage

He volgut donar un aire “Vintage” a la capsa perquè m’ha sembla més adient a l’hora de representar el betlem o un paisatge de nadal.

El vintage és una manifestació de la cultura postmoderna. És producte de la pèrdua de la fe en el progrés i el desencís del motor de la innovació pròpia de la modernitat. Així, en lloc de mirar al futur, es recorre amb nostàlgia a elements d’eres passades, (com a la construcció d’elements nous amb aparença retro), però mancats de significat original. (Viquipèpida)

La sentiment que es busca en l’observació d’aquest obra és la nostàlgia dels temps dels nostres avis. Encara que com podeu bé veure, he situat el paisatge intern a qualsevol poblet d l’Holanda actual.

Pas a Pas

He utilitzat paper cartró per fer tota la capsa i le folrat de Paper decorat de diferents col·leccions de Tim Holtz (Dissenyador de material d’escrapbooking). Per fer la tapa he utilitzat cartró d’enquadernació. I paper bàsic també de Tim Holtz i American Craft. (Vídeo 4)

En la decoració dels colors del papers i amb els ornaments de la tapa m’he inspirat en l’estil vintage, tal i com us explicava abans.

 

I en la decoració del pasiatge de Nadal m’he inspirat en fotografies del nostre viatge a Holanda de l’any 2016. I hi he col.locat llums de Nadal per donar-hi més vida.

Podeu veure tot el vídeo aquí:


Castellano:

XmAs Xploding Vintage Box

La caja que tenéis delante vuestro es una exploding box tradicional en el mundo del Scrap. La idea de la exploding box es que se abran los laterales cuando abres la tapa, simulando una explosión.

He querido dar una aire “Vintage” a la caja porqué me ha parecido lo más adecuado a la hora de representar el Belén o el paisaje navideño.

El estilo vintage es una manifestación de la cultura postmoderna y es producto de la pérdida de la fe en el progreso y en el desencanto del motor de la innovación propia de la modernidad. Al contrario de mirar al Futuro, el Vintage abraza la nostalgia a elementos del pasado; o bien a la construcción de elementos nuevos con apariencia retro; como es el caso), pero a falta de significado original (Traducido de la Viquipèdia)

El sentimiento que se buscan en la observación de esta obra es pues, la nostalgia de tiempos pasados y de nuestros ancestros. Aunque el paisaje en si se sitúa en un pueblo holandés actual.

Material que he utilizado para hacer la caja:

Papel cartón para todo el exterior.

Papel decorado de Tim Holtz.
La tapa está hecha de cartón de encuadernación de 2 mm de grosor. I también decorado con papel scrap de Tim HOltz y de American Craft.

 

Podéis ver el vídeo en mi canal de Youtube.

Dejar un comentario

Pin It on Pinterest